Sociaal-emotioneel heeft hij nog wat te leren! Jij niet dan?

En daar wandelen we op de fietsbrug naar ‘t Raaylandcollege. Voor onze eerste 10 minuten gesprek met de mentor. Niet mijn eerste, wel voor meneertje jr. Moet ik echt mee? Ja lees hier onze uitnodiging! Tsss. Je mag wel naast me lopen hoor? Ietwat roepend, meneertje jr loopt namelijk 2 meter voor me. En terwijl ik het zeg, laat ik het. Ik begrijp het ook wel weer. Wel weer, want ik herken de opkomende schaamte voor het gedrag van je moeder. Met mijn oudste dochter, mevrouwtje JR, heb ik ook over dezelfde brug gewandeld, zij liep wel naast me, datwel, en ondertussen kreeg ik regelmatig een grommende Mam, als waarschuwing met soms een ik schaam me dood, er bij gesist. (mevrouwtje jr, volgt haar nu al aardig op, ze is alvast aan het oefenen)

Tijdens het eten, liet ik mijn nieuwste aanwinst zien, de speelregels van Bureau Play. Leuk hoor een leven lang spelen, a la de coachkaartje trokken we ieder een speelregel met de afspraak er 1 te kiezen en deze morgen uit te voeren. De eerste was “voer een gesprek met de klantenservice in een dialect, dit hoeft geen bestaand dialect te zijn, hou het wel vol” mijn voorstel, ja leuk ga ik dadelijk doen, bij het 10 minuten gesprek, werd echt afgeschoten. Dat ga je ECHT niet doen, mamma! Zweer het ! Oke, volgende spelregel “alternatieve wandeling, sla iedere keer rechtsaf wanneer je iemand tegenkomt met een hond” Ja mag ik dan ook weer terug wandelen? Mmm, zo kom ik nooit op school. Mijn voorstel, weet je wat ik leg het straks wel even uit aan je mentor, dat het kan zijn dat je morgen mogelijk niet op school komt omdat je heel veel honden tegenkomt, je raadt het al, een blik en brommend volgende speelregel! ( drie keer iemand met een hond, zit je toch ook weer op het goede spoor?)

Tussen neus en lippen door vertelt meneertje jr ook nog dat de mentor vragen aan hem gaat stellen, en mijn O wat zou ze vragen, besef ik mij nu zorgt niet voor een ontspannen voorbereiding. Want het Raaylandcollege is een onderwijsfabriek, en vanavond een 10 minutengesprek fabriek. Heel veel leerlingen met ouders dus. De zoemer en ja wij zijn aan de beurt! Tafel 35 daar zit de mentor, met blosjes op haar wangen, want het is bloedheet in de 10minutenfabriek. De vragen beginnen, en mijn meneertje jr lukt het om op de open vragen, ook met een Ja te antwoorden. De antwoorden worden door de mentor aangevuld. Waarop hij weer ja kan zeggen of knikken. Ik hou wijselijk mijn mond dicht! (dat kan ik)
En tijd om uitgebreid te wachten op de antwoorden van de leerling is er natuurlijk niet! Open vragen stellen in een 10 minuten gesprek is dus niet handig.
Ik krijg nog de vraag hoe het thuis gaat, of ik nog vragen heb, en gelukkig gaat daar de zoemer, tijd is om. Zucht van verlichting, met als opsteker het is fijn om je in de klas te hebben.

Het gedrag van meneertje jr roept wat vraagtekens op bij de onderwijzers, en dat begrijp ik. Dat hebben we al eens eerder gehoord, toen bleek nadat we hem hebben laten testen dat hij op,alle Q’s hoog scoorde. Nu wordt hij uitgedaagd op Vwo plus, waar hij nog ietwat aan moet wennen, maar ik zie hem groeien. Hoe kan het ook anders als je 3 jaar bovenbouw op je sloffen hebt gedaan of met 2 vingers in je neus, de schema’s en verplichte nummers van de Jenabovenbouw hebt volbracht. Want sociaal-emotioneel had hij nog wat te leren aldus de deskundigen.(wie niet, ook daarvoor geldt toch een leven lang leren?)

Laat hij hij zich maar lekker schamen voor het gedrag van zijn moeder, hij is vanavond weer gegroeid! Maakt een afspraak met de brandweer voor een interview, en vertelt mij dat hij barstte van de zenuwen, zijn kaken zaten helemaal vast! Is nog onzeker, en heeft de durf nodig om Hidde te mogen zijn! Dan is zo’n onderwijsfabriek een grote sociaal-emotionele stap vergeleken bij het gemuts of gepruts op de basisschool.
Hard Vloekend zit hij nu naast me, boos op de arbitrage bij Ajax-Real Madrid. Trots op zijn afspraak met de brandweer, en dan denk ik dat komt helemaal goed!

Benieuwd of we morgen de 10 driehoeken vinden, met onze Iphone, dat is namelijk onze speelregel voor morgen!

20111207-225747.jpg

<aAS-80 ノンスリップマット
仏壇 ミニ仏壇 杜 メープル [本格仏具フルセット/マローネG]【ミニ仏壇 モダン仏壇 家具調仏壇 仏壇仏具 洋風仏壇 上置き仏壇 小型仏壇 仏具セット】【現代】【リビング】
ニューキプリス(レディース) A体型 ミセス トルソボディ 15AR-MRS
★ポイント最大7倍★【全国配送可】-エレクターシェルフ ドーリー付 658×514×1996mm 型番MM610 asn3-308-02 -【医療・看護用機器】
しあわせの名前の詩?F8サイズ 金婚式 銀婚式 結婚祝い 還暦祝い 古希祝い 喜寿祝い 米寿祝い 傘寿祝い 卒寿祝い に人気の名前ポエム ネームポエム 名前詩 プレゼント 贈り物 お祝い
遠藤商事 18-8中華包丁差 斜め型 AHU8401【S1】
絵画 インテリア 額入り 壁掛け 油絵 カミーユ・ピサロ フェリックス・ピサロ(息子7歳)の肖像 F20サイズ F20号 727x606mm 絵画 インテリア 額入り 壁掛け 油絵
瀬戸内 はがせるまな板 M−150B 1500×600×H50mm
防ダニ 布団 ヤマセイ ダニゼロック 日本製 布団&カバーセット(和敷き) シングルロングパイプ枕7点セット 綿100% 高密度生地使用 ダニがゼロの布団 ダニ 対策
【HP 24ポートGBE SFP Advanced a9500モジュール】 b003q9fha0