Dat Zoeken We op!

Hoe koninginnedag dit jaar nog mooier werd! Vrijdag 1 juni was het zover, in bijna alle 11 districten van Nederland heeft de Introductiedag plaatsgevonden, de startdag voor de Crisis medewerkers in het UWV WERKbedrijf. Ik durf nu crisisteam te zeggen want vrijdag heb ik gemerkt dat de 35 medewerkers in het district Den Haag dit helemaal niet zo’n verkeerde titel vinden.

Best wel trots was ik op vrijdag voor koninginnedag dat aan mij gevraagd werd om vast een voorzet te doen voor deze introductiedag zodat deze dinsdag in het spoedoverleg besproken kon worden.  Is goed, doe ik, LEUK, bij het neerleggen van de Blackberry, ontdekte ik dat maandag geen werkdag was, maandag was het Koninginnedag. Een vakantieweek voor vele collega’s, niet voor mij, mijn kids vertrokken zaterdag naar het schone Breskens met opa en oma. Tsja, thats me, eerst doen en daarna reflecteren. De eerste gedachte blijft staan, LEUK. Dus na een zonnige en gezellige Oranje boven dag, toog ik achter de computer zodat er dinsdag een eerste voorzet lag.

In co-creatie met mijn collega’s is dit dus  vrijdag een mooie start geworden voor de (weer) nieuwe medewerkers in het WERKbedrijf.

Weet je waar ik van heb genoten en me over heb verwonderd?

De meest gestelde vragen quiz! Vragen die onze klanten vaak stellen, waar (nog) steeds diverse (verkeerde) antwoorden op (kunnen) worden gegeven. Op zoek naar het uniforme antwoord, op jacht naar de titel Uniformst van het land.

Na uitleg en het (zelluf) maken van teams waarin alle 4 de functies vertegenwoordigd waren, kwam de eerste vraag, mijn commando ‘Ren je Rot’, zorgde voor een lachsalvo want ja 35 deelnemers door 1 deur om achter de computer te duiken, was niet handig. 14 vragen lang werd er in 5 teams driftig gezocht naar de antwoorden, overlegd met elkaar, verder kennisgemaakt met elkaar en opmerkelijke zaken ontdekt op dat internet waar de klant zijn informatie kan vinden. Mooi! Jong begon met het maken van foto’s van de vraag, oud zag dit en greep ook het mobiele device erbij.

De adviseurs Kwaliteit en Informatie waren een strenge doch rechtvaardige jury en goed voorbereid. (op het laatste nippertje maar zij verstaan hun vak ;-))

Verwonderd hoe serieus en fanatiek iedereen aan het werk was, op jacht naar de bonus, kwalitatief en kwantitatief. 3 teams gingen nek aan nek,  2 teams gingen niet snel maar grondig, bij vraag 12 hoorden we de opmerking: Pfff,  ik heb het nu wel gehad! Op ons oké, we stoppen ermee, werden we wat meewarig aangekeken, echt niet wij willen ook het antwoord op de laatste 2 vragen. Kijk, gaming is voor iedereen, gaming is verslavend, gaming zorgt er voor dat je informatie op een andere (leukere?) manier tot je neemt.

En dat durf ik te zeggen want op de 35 kaartjes met de vraag “Wat heeft deze dag jou gebracht” staat vaak veel informatie!

Leuk toch, wij hebben niet zo heel veel verteld, hebben ze allemaal samen, zelluf gevonden! Wanneer ik aan het einde van de dag aan de groep vraag, iemand nog een vraag? Roepen ze bijna allemaal in koor, “Dat zoeken we wel op”!

De collega’s in de 4 functiegroepen hebben met elkaar een mooi plan of is het een missie van het crisisteam? geformuleerd waar zij vanaf maandag mee aan het werk gaan: Samenwerking, uitdaging, juiste content in de systemen en weten voor wie je het doet, de Klant.