De elevator pitch of het gesprek met …

De Slager, bakker, de vaders en moeders op het schoolplein, je buurman op het bankje in de wijk? Daar waar je veel komt, regelmatig mensen ontmoet. Ga maar eens na waar je de afgelopen week zoal bent geweest? Welke gesprekken heb je daar gevoerd? Wat ben je te weten gekomen?

En?

Wat zijn ze over jou te weten gekomen?

De cijfers over de arbeidsmarkt, de werkloosheid, de grote groep 55plus, de jongeren het zijn allemaal berichten waar zelfs de rasoptimist, Moniek Faas, last van heeft.  Die discussie win ik niet, cijfers liegen niet. Hoewel 😉

Hoewel? Vorige week tijdens een reünie van netwerkgroepen ergens in Helmond vertelde een mevrouw mij dat zij binnenkort start in haar nieuwe baan en weet je hoe ik aan die baan ben gekomen, vroeg ze mij, want u heeft het over het praatje bij de slager, bij mij was het een gesprek op de begraafplaats. Drie maanden geleden bezocht ik het graf van mijn vader, begon zij te vertellen, daar ontmoette ik een schoolvriendinnetje van de lagere school. Pratend over vroeger en ons verlies, we liepen nog steeds over de begraafplaats op weg naar de uitgang, belandden we in het heden. Tot ziens en wat leuk dat we elkaar hier ontmoet hebben gingen we uit elkaar. De mevrouw vertelde verder, drie weken geleden wordt er gebeld en daar staat het schoolvriendinnetje voor mijn deur. Wat leuk kom binnen, nog niet over de drempel vraagt ze mij of ik wil komen werken bij hun op het bedrijf! Mooi toch, heel mooi!

Laat je zien, zie ik wat jij kan! Deze mevrouw en haar oude schoolvriendinnetje hebben dit in hun gesprek laten zien en gezien.

Ik wens een ieder mooie gesprekken deze week, op zoek naar de baan, de opdracht, het contact, de informatie… start  het gesprek, Laat je zien zie ik dan wat jij kan?

In deze link:  De elevator pitch of het gesprek  bij, wat theoretische stappen om het gesprek te starten 😉 benieuwd wat er dan op uw pad komt.

Succes.