De Radetzky mars dendert nog door mijn lijf

De Radetzky mars dendert nog door mijn lijf

Het is gelukt! We zijn er! 2015! We zitten er midden in!
2014 Je was geweldig, concludeer ik wanneer ik door mijn beelden flits.
Januari kom maar, ik heb zin in jou!

De Radetzky mars dendert nog door mijn lijf!
Wat vind ik dat toch weer ieder jaar een feest om lui op de bank, te wachten op mijn moment om het nieuwe jaar in te donderen. Terug te blikken op ons nieuwjaarsfeest. Met weer een prachtige groepsfoto, dit jaar staat buurjongen Gijs er op. We noemen het familieportret, maar ja, in ons geval, wat is familie! De uitdaging is om de hele Engelenstraat zo gek te krijgen dat zij aansluiten?

Heb ik nu wel of heb ik nu geen hoofdpijn, ondertussen genieten van de stad Wenen, de mensen in de zaal, het ballet maar vooral van de dirigent met zijn orkest. De man met het vogelfluitje en andere rariteiten waar muziek uit kwam vond ik het leukst. Aan de stem van Ome Willem (Edwin Rutten) moest ik even wennen, maar hee, als hij het de komende 30 jaar gaat doen, ben ik tevree. Prima opvolger van Joop.
Dit jaar was mijn hoofdpijn meer zo’n lichte dreun, die langzaam wegebde en niet meer terugkwam , prima! Alleen mijn linker schouder moest even wennen, met Iphone, FaceTimend mee marcheren en dirigeren, dat was nieuw voor de schouder, dus die ging lekker op slot. Wat zorgde dat de dag mij een statige, stijve, (nog) arrogantere, afstandelijke houding gaf.

Waar ik eigenlijk het meest van geniet is dat ongemerkt iedereen besmet wordt met onze (rare) start. Uitbrakken en dirigeren. Zuslief stuurde ook dit jaar een pantoffelplaatje met tv. Froukje vroeg zich af, wat zo’n ticket kost om daar te mogen zitten. Ze is denk ik al bezig met ons volgende uitstapje? Hoewel ze sloot, heerlijk puberend af, “dit ga ik later nooit kijken”! Las op twitter dat Miss Woods ook (onder een dekbedje) aan het genieten was. In een groepje FaceTimen kan nog niet, toch? Bij deze een oproep aan Apple, om dat dit jaar effe te regelen! Lijkt me geweldig, om met jouw Spice Girls en mijn Dolly Dots het jaar 2016 in te dirigeren.

Volgens traditie, gewoonte of gewoon omdat ik daar gisteren geen zin in had, pak ik nu de dweil en dans al soppend het oudejaarsvuil van de vloeren. Dansend op onze nieuwe, gedirigeerd door ome Ted, #wheredoIgonow PlayList.

Prosit nieuw jaar!