Heshtek Iamsterdamin24H, afterlivebloggen

Heshtek Iamsterdamin24H, afterlivebloggen

Einde heshtek, we rijden tevreden gelukkig naar huis. Maken ons op voor een feestje ergens in Geijsteren. We hebben een nieuw concept te pakken! Wat onze volgende heshtek wordt? In de WhatsAppgroep hebben we nu de keuze
#WeD(o)enHaagin24H
#RotJEknorIn24H
#IMAastrichtin24H of
#IBeINgin24H.
(Wel, nog even oefenen met live bloggen ūüôā )

16.00 uur
Stiekum hebben we er al een Pelgrimsetappe opzitten, bedenken we na 90 minuten, dat was nu net niet de “fysieke” bedoeling, kijkend naar Betty, hoogste tijd om op de fiets te stappen. We fietsen naar de Stadsschouwburg, verlate lunch bij Stanislavsky.¬†Op het klokje zien we dat onze #Iamsterdamin24H ten einde loopt, hoogste tijd om de Yellow bikes naar hun stal te brengen.

12.30 uur
Het Rijksmuseum, we doen de hoogtepunten toer, met 1 media apparaat. De weg naar de Nachtwacht, geweldig. We zien ons aan de KoningsKroningtafel zitten, uiteraard naast Willem om te checken of hij het goed naar zijn zin heeft. Bij de Nachtwacht, flitst het beeld van de directeur van het museum weer door mijn hoofd, die geheel buiten het protocol, naar voren stapt om Obama een hand te geven! Wanneer ik vriendelijk vraag aan alle bezoekers of ze even plaats willen maken voor ons #selfieshot kijken ze me aan en lachen wat, ik laat het er maar bij, hoe meer zielen hoe meer vreugd, in dit geval van de Nachtwacht.

12.15 uur
Het is druk bij onze heshtek #Iamsterdamin24H. Uiteraard maken wij ook een plaatje en staan we op vele andere plaatjes, die we waarschijnlijk nooit te zien krijgen.

Door het Rijksmuseum fietsen! Ik vind het gaaf, kan me niet herinneren dat ik dit als bewoner van Amsterdam ooit gedaan heb. Nu wel! Een muzikant begeleidt ons, het klinkt, prachtig dramatisch!

Invalid Displayed Gallery

11.00 uur
We vleien neer bij de appeltaartenkoffiewinkel en genieten. Het fietsende filmpje van Saskia in de Whatsapp zorgt ervoor dat we onze 24H beter kunnen verlengen naar 48H, kijkend naar de cadeautjes voor vriendin, knikken we bevestigend, volgende keer, nu eerst Rembrandt en het Rijksmuseum.

10.00 uur
De Yellow bikes brengen ons naar de Noordermarkt, jij weet de weg dus jij mag voorop, oké, met een kleine omweg, dit om de pannenkoek te verwerken. Op de zaterdagmarkt zien we voor al onze vriendinnen wel iets dat zij zeker zouden willen hebben, we hadden het graag meegenomen, maar ja, daar nog een hele dag mee sjouwen?

We beloven dat we de groetjes doen aan B. van V te V. en wuiven Rita en Lukas gedag die trots zijn dat ze eindelijk eens 4 Nederlanders aan boord hadden, wie weet volgen er meer … wanneer je niet claustrofobisch bent, houdt van de Amsterdamse directheid zeker de moeite waard, maar huur wel een fiets ūüėČ (dat heeft dan weer niks met die boot te maken, eigenlijk)

9.00 uur
Ontbijt met een appelpannenkoek of je wil of niet, de pan bij je neus zorgt ervoor dat, nee zeggen geen optie is, we houden het maar op de Amsterdamse directe gastvrijheid. Samen met 2 Duitsers, 1 Portugese en 3+1 Nederlanders nemen we de avond door. Op het dek genietend van een kopje koffie, het uitzicht en de zon, vragen we ons af of we de medebootslapers niet moeten adviseren om een fiets te huren en wie er nu zo gesnurkt had vannacht om een uurtje of 3 toen wij de kruimeldieven aan het testen eh filmen waren?

7.30 uur
Wakker worden op de Maria Alberta, is geen straf, heerlijke bedden, of zeg je dat anders op een boot? Eh? Schuifelen naar de douche, 1 voor 1, of je zus uit het stapelbed zien klauteren in onze hut! Het zorgt ervoor dat we de dag weer olijk beginnen! De schipper klopt op de deur, stop kletsen, kom ontbijten! Dat doen we! Ik hap nu in een heerlijke pannenkoek!

1.30 uur
Katoen, t IJ, nakletsen tot … Volgens mij zijn wij de oudste hier.¬†Mmm, dat zien hun toch niet. Wanneer je bij het toilet aangesproken wordt met U, zijn ze echt aardig die stadse mensen of het is de hoogste tijd om op de gele fiets te stappen en de boot in te duiken. We drinken nog een biertje en schuifelen, klimmen de hut in.

21.45 uur
Toen neuken nog gewoon was, nee rustig hoor we zitten nog steeds in het theater, hilarische voorstelling zeker voor 3 meisjes die al veels te lang in een dorp ergens in het noorden van Limburg wonen. O, garderobe jongen, sorry er is namelijk geen mannelijk woord voor ouvreuse wij vinden het ook raar dat ze jou adviseerden om eerst een relatie te hebben en dan pas naar de voorstelling te gaan, maar ja wij hebben misschien dan weer te lang een relatie of kinderen? Je Katoen tip, hebben wij opgevolgd.

19.59 uur
De Kleine Komedie, de bloeiende maagden, wanneer je denkt dat het om 20 uur begint, zit je dus 15 minuten in een lege zaal. Dat vinden wij fijn, kun je de omgeving zo lekker in je opnemen.

18.00 uur
We parkeren onze fietsen bij de Kleine Komedie, wandelen door de Nachtwacht op het Rembrandtplein, flappen wat tappen en duiken naar binnen bij Sluizer. Waar we smakelijk en vriendelijk bediend worden, in onze nopjes zijn we met het relatie Dropstopper geschenk. Nog leuker vinden we het hoe onze quote “Stadsmensen zijn aardig” bevestigd wordt wanneer we weer charmant in onze jassen worden geholpen en hoe wij hier zo heerlijk onhandig, stuntelig en ongemakkelijk in zijn.

17.oo uur
Op naar de boot dus. Slapen op het water! Nemo kijkt naar ons. Waar we vandaan komen vraagt de schipper en zijn vrouw. Venray, oh van ‚Äúde Alde Hoed‚ÄĚ.¬†Sorry Bas van V te V. we hebben interessante informatie.¬†Met een oldschool landkaart en wat goedkope eetadresjes¬†stappen we op de gele rossen, het is koud in Amsterdam, we hebben honger.

16.55 uur
YellowBike dus! Fietsen, want ja wandelen lukt even niet. Heerlijk! Op nu naar de boot!

15.00 uur
Zo! We zijn er! Welkom klant Faas, zegt de Parkeergarage!
Nu eerst koffie, eh, 1 dus keurig aan de koffie, 2 onkeurig aan het bier, sorry Amsterdams bier, van t IJ.
“Stadse mensen zijn aardig”
Constateren we, zo ook de stadse apparaten.

13.00 uur
Live bloggen!¬†(Experiment van een blogger te Venray)¬†Voor nu, rugzakje gepakt, camera’s, opladers gecharged, tickets Kleine Komedie, Yellow Bike, routebeschrijving slaapplaats.¬†Check!¬†Almost ready for take off.¬†De meisjes gaan niet wandelen, sorry Pelgrimspad.¬†Ze gaan wel naar Amsterdam.¬†Of te wel Amsterdam in 24 uur, want morgenavond hebben we bij het andere meisje een feestje.¬†Dus! Nu nog even de meisjes uitleggen dat ze de #heshtek gebruiken …..