Loopbaangesprek in 30 minuten

“Ping”  mijn blackberry! Een berichtje van de secretaresse van de Academie. Wanneer ik mijn loopbaangesprek 2012 met de manager wil plannen? Het gesprek gaat 30 minuten duren!

HUH? Ik begin spontaan te lachen. Mijn medepassagiers schrikken wakker. Het is nog vroeg namelijk en in de trein is het nog heerlijk wegdutten voor sommigen. Ik check mijn agenda,  14 mei vind ik wel een mooie dag, voor mijn loopbaan in 30 minuten. Die dag ben ik toch in Amsterdam op het Hoofdkantoor voor het afdelingsoverleg, na dit ‘twee en half uur’ overleg is er vast wel ruimte voor een “goed” gesprek van 30 minuten? Het bericht met datum gaat retour naar de secretaresse. Wauw, mijn loopbaan in 30 minuten 😉 mail ik terug met 14 mei als mijn datum voor het loopbaangesprek.

De secretaresse reageert terug: “Jij bent zo snel en flitsend dat lukt in 30 minuten”. Ik onderdruk mijn schaterbui, en glimlach. (om mijn medereizigers niet weer wakker te maken).

Snel en flitsend, (voor mijn leeftijd) dat compliment heb ik te pakken. Een goed gesprek in 30 minuten? Is een uitdaging. Of plak ik er nu het label “goed” aan? Het is het loopbaangesprek 2012. Een van de vele gesprekken die een manager met zijn medewerkers moet/mag/wil voeren. Ah,  dat zet het gesprek al in een andere contex. Afspraken en processen die gemaakt zijn in de organisatie en waar opgestuurd wordt door diverse afdelingen, in dit geval, vermoed ik dat dit HRM is?

Voor de organisatie een vinkje, grgrgrgr,  gedaan, voor mij reden om Ineke van den Berg weer eens uit de boekenkast te pakken, “Lopen doe je zelf” ! Mijn organisatie is in de voorbereiding voor de reorganisatie en dit kan in 2013 wel eens betekenen dat ik met mijn leeftijd, dienstjaren, in het cohort val en het label boventallig krijg.  (of lukt het de organisatie om hier een veranderslag te maken, en de juiste kwaliteiten te selecteren voor de nieuwe E-organisatie?)

‘s Avonds, na een dag vol lange overleggen,  pak ik “Ïneke” erbij en begin met het nawoord, ik lees, “Als men gewoon blijft lopen, komt alles vanzelf in orde. En eh, Loop met hart en ziel. Je merkt dan hoeveel er onderweg valt te zien en te beleven.

Dat is een mooie toch, voor mijn loopbaangesprek 2012?