Onderwijs 2.0, Opvoeding 2.0 ?

Ik twitterde het al deze week de eerste onvoldoende is gehaald en er is een schouder overbelast. Overbelast omdat Hidde naar het Raayland gaat, en zij hier de Digitale Wereld nog niet hebben ontdekt, ik bedoel dan de digitale boekenwereld.  Hidde gaat van schoudertas naar rugzak, van 1 schouder belasten naar 2 schouders belasten, of versterken. Hij klaagt niet, hij brengt het als een mededeling. De leerlingen hebben een kluisje, waarin zij het te veel aan boeken in kunnen bewaren, prima idee niks mis mee, alleen zijn de kluisjes beneden en de lokalen boven! We hebben het gezegd, Hidde kijkt ons dan ietwat verstoord aan, doe is normaal man eh mam, beetje heen en weer lopen, pffff. En ik begrijp het, is niet STOER!

Ik verwacht dat het onderwijs snel slim wordt en aan de tablets gaat, gelukkig las ik dat de Universiteiten op kop lopen, dus alle vertrouwen dat onze jeugd 2.0 onderwijs gaat krijgen. Toch? Zijn tablets de toekomst in het onderwijs? Of toch niet?

Ik hoorde deze week iemand zeggen, je volgt toch je kinderen niet? Nu ikke wel, en dat wordt nog steeds geaccepteerd en gedeeld met elkaar.  Sterker nog we spelen ook Wordfeud. ” Mamma speel jij Wordfeud?” Ja. “Oke dan ga ik je uitnodigen.” In de herhaling van DWDD zag ik dat Mathijs, de inspiratiebron is geweest. Mooi toch.

Het vertellen van de onvoldoende had meneer jr achter de rug tijdens het avondeten,  dat viel mee. Tot ik vroeg tijdens het afruimen van de tafel, ga je nog een woord maken? Oeps even vergeten, mijn telefoon is afgepakt! O! Meespelen, vasthouden, uitdoen of whatever tijdens een studie uur is niet handig. Het mag (nog) niet in het onderwijs. Hij mocht hem de volgende dag ophalen! HUH!

Bij mij gaan dan de haren toch overeind staan, de volgende dag! Dat apparaat heeft hij ook om in contact met ons, zijn ouders te zijn!. Bespaar me de kreet: vroeger hadden ze ook geen telefoon. Nee, dat was vroeger, We leven NU! Is het van deze tijd om persoonlijke bezittingen in beslag te nemen en te houden? Op school?  Het is van deze tijd dat de telefoon een mini computer is ofwel een smartphone, gebruik dat ook in het onderwijs! Zorg voor Wifi, prikkel leer en daag de jeugd uit mee te gaan met de tijd van nu.

En dat staat er dan verkeerd, de jeugd heeft de tijd van NU, ouders eh ouderen besef dat!

 【正規品・送料無料】ラ・プレリー スイス アイスクリスタル ドライオイル(30ml)+ラブコンパクトセット
【お取り寄せ】Razer(レイザー) Kraken Forged Edition【ゲーミングヘッドセット】
キャッチパレットトラック低床タイプ 全高1170×全幅685×全長1600mm 均等耐荷重:1500kg【CP-15L-122H】
ダイキン ハウジングエアコン 天井カセット形シングルフロー 10畳程度 S28RCV ブラウンパネル BC40J-T 【業務用】(代引不可)【S1】
【The Bette Davis Collection Vol. 2 (Jezebel / What Ever Happened to Baby Jane? / The Man Who Came to
4段小判ケーキスタンド A PZN-079
【箸・スプーン 桜 黒 (16628) ※セット販売(100点入)】2017年 販促品・ノベルティグッズ【楽ギフ_包装】
パナソニック LAN通信型 HEMS対応住宅分電盤 《スマートコスモ コンパクト21》 W発電対応 リミッタースペース付 主幹容量50A 回路数32+回路スペース数2 BHH35362GJ
日立工機 WR16SE インパクトレンチ
モダンミニ仏壇『オーロラ 紫檀調 20号』仏壇単品[家具調仏壇][仏具セット][和モダン][送料無料][螺鈿]