Visitekaartje (Overtallig, Boventollig, Mobiliteit)

Het Visitekaartje

Wonderlijke betekenissen, visite, op bezoek gaan, Lenny Kuhr heeft er voor mij een vrolijke betekenis aangegeven, in 1980 al. Zij zingt ook Dat was in mijn droom in mijn dromen vannacht, terug naar de werkelijkheid, het visitekaartje zweeft nog in mijn vorige blog, tijd om dit kaartje eens mee te nemen naar mijn veels te grote spiegel of zijn het mijn kleine spiegels?

Post van het Raayland!

Het Raayland dat een mooie site ,visitekaartje, heeft waarin samenwerken met ouders, leerling en docenten een belangrijk goed is, en … dat komt later eerst dit. Er is post van ‘t Raayland, de brief is geopend en door mij gelezen. Hij ligt op de keukentafel, of deftiger de eetkamertafel. (deze tafel wisselt van gedaante afhankelijk van het tijdstip van de dag en de werkzaamheden van de bewoners) De brief ligt op de stapel oud papier van de dag! Leuk om te weten wij ontvangen ook nog een krant, de Limburger deze keer. (ook dat wisselt regelmatig) We hebben even gedacht het oude nieuws van de dag niet meer nodig te hebben en zijn enkele weken zonder krant de dag begonnen. Tot we tegen 2 Jongedames aanliepen bij onze Supermarkt. Een van de de 2 Jongedames sprak mijn manlief aan om hem “de Limburger” te verkopen. De Jongedame begon haar verhaal, Meneer wilt u…? Waarop manlief haar onderbrak en blij glimlachte en zei “Ja, dat wil ik!” (ze had zomaar kunnen zeggen, ….. met me trouwen, en dan was haar in 1 minuut meer gelukt dan mij in 17 jaar! )  De Jongedame ietwat ontdaan vervolgt toch haar verhaal met haar aanbod voor de krant.  “Ja, is goed!” en met de krant al in zijn hand begint manlief omzich heen te kijken. Het verhaal van de jongedame is voor hem niet meer interessant, of is het dat zij niet ingaat op zijn vrij duidelijke koopsignaal? Dan is het mijn beurt en ik probeer de aandacht van de Jongedame te vangen, niet zo moeilijk want manlief kijkt nog steeds om zich heen. Hij wil zeg ik waar is je bloknootje laat hem tekenen, stop je verhaal, het is een goed verhaal bewaar dit voor de volgende, hij gaat tekenen, ik ken hem namelijk al een poosje. Met abonnement en een nog leeg winkelwagentje slaan wij onze slag in de supermarkt, na het Kassaritueel (uit de winkelwagen, op de lopende band, in de winkelwagen)  roept manlief nog naar de Jongedames, Bedankt en succes! Weer uit hun verhaal gehaald glimlachen de Jongedames terug.

Goed,  de brief van het Raayland ligt dus op tafel, zoonlief komt thuis en pakt de brief, begint te lezen en reageert naar mij “Ga jij in de medezeggenschap raad, mamma?”

Hij leest verder en ontdekt dat het om verkiezingen gaat en dat de 2 kandidaten zich voorstellen op de achterkant van de brief. Zoonlief zucht en zegt, wat gaan ze nu doen, sorry hoor maar hiermee weet ik nog niks, bij de 1 weet ik niet wat ie denkt te gaan doen, en de ander zit er al 2 jaar in en zegt niet wat ze al gedaan heeft of bereikt! Jij doet dat beter mam! Stoer loopt hij naar de ijskast schenkt zichzelf een cola in, wil jij Spa mam? Mmmm, visitekaartje plopt er op in mijn gedachten, want deze 13 jarige puber raakt wel de kern. ‘s Avonds als manlief de brief leest waarschuwt manliefje jr. hem alvast, pap als jij weet wat ze nu zijn of gaan doen hoor ik het graag! Stoere uitspraak, denk ik, in mijn tijd betitelt als brutaal, zoonlief loopt het risico dat pa het er wel uit haalt. Ik zie in de wolkjes boven zijn hoofd al dat zoonlief argumenten aan het verzamelen is. Niet nodig want ook manlief bevestigt, “tsja ik weet het eigenlijk ook niet.”

Kijk, visitekaartje, wie zei dat ook alweer dat je kinderen van 15 jaar moet betrekken bij je plannen! Hij heeft gelijk!

Mijn inschrijving op www.werk.nl en www.intermediar.nl is een prille stap in mijn Mobiliteit, binnenkort mijn CV en plan maar eens kritisch laten ‘feedbakken’ door zoonlief. Mijn kleine spiegels, geven zo’n mooi beeld! Want wat wil ik nu eigenlijk, wat doe ik, waar ben ik goed in?