Waar komt d(i)e liefde vandaan?

Waar komt d(i)e liefde vandaan?

Tot de volgende keer, zegt manlief bij het inleveren van ons oranje hippie busje‘.
Ik glunder en huppel naar de Audi, er komt nog een volgende keer!

Ik bewonder de foto’s van ons “just the 2 of us” avontuur, rij nog eens de routes, zit weer op de terrasjes, ruik de geur van de campings, krijg weer pijn in mijn bil van ons 39 kilometer lange “fiets, uh mountainbike  en heel alleen op het strand” tochtje.
Ondertussen vraag ik me af, waar komt d(i)e liefde vandaan.
De liefde voor elkaar, nee, die liefde van mij voor zo’n oude bus? Ik roep het al zeker 10 jaar wat zeg ik nog langer. Ik hoor het manlief nog zeggen, op mijn 37 ste verjaardag, als je moeder 40 is ruil ik haar in, voor 2 van 20. Waarop mijn antwoord was, mooi en ik vertrek op mijn 40 ste, in een VW busje naar Zuid Frankrijk, druiven plukken, met mijn blote voeten in zo’n tobbe druiven dansen, bloemen op mijn bus, in mijn haar en genoeg vin rouge et blanc om te delen met die onverstaanbare fransen.
Mam en Frans…wordt er geschaterd en vervolgens hoor ik voor de zoveelste keer  het verhaal van “dos patatoes” sil vout plait “!
(ik gooi namelijk alle zuidelijke talenkennis die ik bezit door elkaar)

Oké, terug naar de vraag over de liefde voor de VW bus en Frans.
Ik open mijn mail en daar is het antwoord, de verklaring?
Opa Frans met het VW busje en een tent (na ja tent). Mazzel dat we deze foto na ons weekje weg pas onder ogen krijgen.
Ik herken pa op het kistje.
Het is duidelijk, ik ben erfelijk belast of is het gezegend!
Mijn liefde voor het busje, Vive le (opa) Frans en de vele foto’s die hij maakte,  ik maak, uh eigenlijk alle Faasen maken en jullie dus allemaal (moeten) kijken, komt van Ouwe Ouwe Faas SR, die 35 jaar geleden op 70 jarige leeftijd door zijn hart in de steek gelaten werd en verdween naar het Land van Hope en Glory.

Hoogste tijd dus om mijn Ouwe, nu 74,  te vragen naar het verhaal van deze foto.
Ik mail:
Ben jij die gozert op dat kistje? Of is dat Bert? Of ?En is dat Yvonne op dat bedje?
Opa herken ik, wat lijk je op hem en is dat oma wat verstopt in die deur? Wie is de andere man? Wie maakte de foto?
Ha ha weet je dat allemaal nog?

Pa:
Dit is niet gevakantaseerd maar een soort apres gevakantaFAASeerd,
Duitsland was toen nog heel ver, net 5 jaar na de oorlog, hoe kun je daar voor kiezen?
Ik klik op de bijlage en begin te lezen.
Ook nieuwsgierig naar het verhaal achter deze foto, kom snel terug, want deze wordt dus vervolgd, ja echt… 😉