Wat neem jij je voor? Over goede voornemens en daden!

Nog even en dan zijn de 3 koningen gearriveerd, de kerststal zonder kinneke Jezus in mijn geval. Deze heb ik tot op heden nog niet terug gevonden. Waarschijnlijk is het gesneuveld in 2009 tijdens het “snel voor 12 uur aftuigen van de kerstboom die nu al 10 jaar trouw om 12 uur ons vreugdevuur voor het nieuwe jaar is. Dit jaar met wat hulp van een Bio goedje, want ja we hadden een Nordmann en die laten geen naalden vallen, dus zal waarschijnlijk ook niet fikken. Dat deed hij prachtig mooi met een beetje hulp van ‘t goedje op 1 januari om 0.26. Hier heb je al 1 van mijn eerste voornemens van het jaar te pakken, de boom gaat eruit om 12 uur met een vreugde vlammetje. Voor een exbrandwondpatientje eigenlijk een hele vreemde gewoonte, gelukkig heb ik door de jaren heen de angst en het gevaar van vuur nog wel in mijn systeem zitten, maar kan ik er ook mee overweg. Met hulp van mijn broer zeg ik erbij, want zonder hem had ik het idee 10 jaar geleden nooit uitgevoerd gekregen. En niet alleen hulp ook vertrouwen in mijn broer. Nog steeds vinden we het spannend, en als we het in stemming zouden brengen bij de volwassenen op de avond, dan is er geen vreugdevuur, dus we bespreken het niet, het is een feit, we doen. De kids helpen zonder commentaar mee de ballen uit de boom halen, want ja ook zij verheugen zich erop en voelen waarschijnlijk haarfijn aan dat mijn broer en ik deze steun hard nodig hebben.

Nieuwjaarsdag is een vast voornemen “Het nieuwjaarsconcert” inmiddels hoef ik niet meer te strijden want in huis is het bekend dat de afstandbediening op 1 januari tot 13.30 uur van mij is. En hoe leuk was het dit jaar, zat ik om 11 uur al te genieten de kids deden rond 12 uur hun ogen open en luisterden en keken met mij mee, met als vrolijke afsluiting de Radetzky march, volume voluit en klappen maar. Froukje ontdekte de enige vrouw in het orkest en vroeg ze zich hardop af, hoe een dirigent nu werkt.

Het rondje langs de velden, deze titel heb ik even gepikt. Gepikt van het terugkerende onderwerp op de agenda van de Academie. Waar ik mij nog steeds bij afvraag, wat was nu het Plan van dit punt op de agenda? Ik vrolijk mee DOe tijdens dit punt in  het overleg. Ik dit kwartaal de voorzitSTER ben van het overleg en ik de CHECK eens op de agenda plaats. En daar heb ik zomaar weer een voornemen. (tel je nog mee?)

Ons rondje langs de velden is de vaders en de moeders een nieuwjaarszoen brengen, gelukkig wonen ze allen in Venray. Dit rondje geeft toch geluiden als moet dat nu, vandaag en allemaal? Als kind kan ik mij herineren dat we vanuit Gorinchem en later Venray op 1 januari naar Den Haag, Amsterdam en Amsterdam reden. En toen hadden we nog geen A73! Ouders die wachten op een telefoontje en bezoekje van hun kinderen is een soort van onbesproken regel bij ons, met mijn kids heb ik hem al doorbroken, ik bel, zodra  de verbindingen het doen met Renee. Voornemen voor nieuwjaarsdag 2013 voor deze onbesproken regel is ook al in de planning, hoe daar zijn we nog niet helemaal uit. Manlief heeft hem wel al na de nieuwjaarszoen benoemd bij alle vaders en moeders.

Voornemen of afspraak was om op 1 januari om 18 uur weer thuis te zijn, dat is 19 uur geworden, en om 20 uur zaten wij aan een heerlijke maaltijd en daar komt dochterlief met de vraag, “Wat zijn jullie voornemens”. Hadden we al een aantal voornemens omgezet in daden op de eerste dag van het jaar, nu was het tijd om naar elkaar toe uit te spreken welke voornemens we hebben, of wat ons PLAN is voor 2012. Grappig om te ontdekken dat dit voor een ieder toch een moment is van Ehhh, ja wat is nu eigenlijk mijn PLAN. En als ik dan al een PLAN heb ga ik dit dan delen,  hardop uitspreken of op papier zetten? Want na Plan komt Do, en ook weer de Check. En dat is een lastige want de Check heb je wel weer nodig bij je Act. Die Check kan zo maar een maand later aan tafel weer aan de orde komen bij een goede maaltijd. Is het woord Check dan iets wat mij de kriebels geeft? Zo’n afvinklijstje en bij onvoldoende vinkjes een dikke onvoldoende? Of moet ik er anders naar gaan kijken, want hoe prettig is het als je ondersteuning en aanmoediging krijgt bij je PLAN tijdens de CHECK en hoe fijn is het om je PLAN bij te kunnen stellen of voort te kunnen zetten of met goede ideeen verder te kunnen vervolmaken?

Ik ben er nog niet uit, en neem mij voor om hier achter te  komen dit jaar. Het woordenboek biedt mij nog geen helderheid,http://www.encyclo.nl/begrip/voornemen . Een voornemen is nog geen plan, het is een voornemen tot een plan. Zo kan je je voornemen om dat plan uit te voeren. Enfin! Heb ik tijdens de maaltijd op 1 januari gedeeld dat ik het schrijven van blogs zo leuk vind en dat ik dit in 2012 ook ga doen, een dag later heb ik ook 1 van mijn andere voornemens gedeeld met mijn liefdes van mijn leven. Support heb ik al, delen met het grote publiek doe ik nog even niet, de slideshow verklapt wellicht al iets. Ik blog alvast Wordt vervolgd 😉明治 長柄ハンドスプレーガン 【F110-PXC】 圧送式 ヘッド角度可変タイプ (管長500mm)
ソファ sofa 2人掛け 【anthem】 アンセム 【ソファー】 ANS-2839 合成皮革 ポリエステル 選べる2タイプ カバーリング仕様 (BR,BL,CA-BE,DE)
駐車場設備 見張番(みはりばん) とまる HIT-100RD(丸型)
ネムリラ nemlila コンビ COMBI 赤ちゃん ベビーラック ベーシックモデル オートスウィング AUTO SWING サウンド リクライニング 高さ調節 ウォッシャブル エッグショック ワン
結婚指輪 プラチナ マリッジリング ペアリング 指輪 プラチナ リング プラチナ 甲丸2.5mm マリッジリング 結婚指輪 本格派シリーズ 日本製【NEWショップ】 【マリッジリング】【プラチナ】【結
生興 SLKロッカーSLK-12 12人用ロッカー 3列4段 シリンダー錠 スチール かぎ付き 激安 価格 【完成品】
【あす楽】ワンダーコア スマート 7点Cセット、景品、二次会 景品、目録、ゴルフコンペ、忘年会、新年会
【簡単エントリーでポイント最大19倍!(8/27 10:00?8/30 9:59)】フロス ( FLOS ) テーブルスタンド照明「 GOLDMAN ( ゴールドマン )USB」ゴールド/グリーン
Another Murder【中古】
カタログギフト 最高級カタログギフト THE PREMIUM GIFT 10万円コース|ハーモニック プレミアムギフト 旅行カタログギフト 温泉旅行カタログギフト 体験型カタログギフト 【EG-CAT