Willen, weten, mogen, durven, doen en 2 horloges!

De bomen zijn nu bijna kaal, de blaadjes dwarrelen heerlijk rond in de tuinen en straten. De mannen en vrouwen van de groenvoorziening zijn iedere dag druk bezig om deze bladeren in onze straat bij elkaar te verzamelen zodat de straat er weer netjes bij ligt.

Woensdagmiddag lag daar een prachtige berg met rood, bruin, oranje bladeren voor onze stoep. En niet een hoopje berg maar een lange berg van 1 meter hoog en toch zeker 5 meter lang. Prachtig te lonken. Te lonken, zal ik? Durf ik? Er door heen te wandelen en de bladeren in de lucht te gooien?

Wetende dat ik de mannen van de groenvoorziening hier geen plezier mee deed. Ik zag het al voor me dat ze voorbij reden en zagen dat een volwassen vrouw hun noeste arbeid om zeep helpt. Zij die voor mij de takken van de lindes, die de buurman had gesnoeid, mee hadden genomen. Dat mag echt niet.

Wat schetst mijn verbazing, zoonlief komt thuis en zegt “Mamma heb jij die lange berg met bladeren gezien?” “Weet jij wat ik heb gedaan?” Hij was er eerst doorheen gefietst en daarna had hij zijn fiets in ons fietsenhok gezet en was er nog eens vrolijk doorheen gerend. HIJ wel!

En zoonlief is geen durfal, met man en macht proberen wij hem nog steeds te verleiden om een 8-baan in te gaan, hij doet het niet.

Dus je begrijpt misschien gedeeltelijk mijn verbazing! Ik biecht op tegen hem, OOoo jij wel, dat wilde ik ook doen maar ik heb het niet gedaan! Onbegrijpelijk kijkt hij mij aan, durf jij dat niet?

Zullen we mamma, samen? En hij zag ondanks mijn Nee, de twinkeling in mijn ogen en wist me zover te krijgen! Yes I did it! Of in de Obama kreet, Yes we can! Durf ik het nu de volgende keer weer?

Willen, weten, mogen, durven en Doen

En dat brengt me op mijn 2 horloges. Zij die mij IRL (In real live) kennen en hebben ontmoet weten dat ik al enige tijd, 2 horloges draag. En ik weet nog als de dag van gisteren dat ik niet kon kiezen welke kleur ik nu zou kiezen en kopen, en kocht ze alle 2.

En dan liggen ze daar op je nachtkastje te pronken en denk je, ook zonde dat er 1 tje blijft liggen. Ik doe ze alle 2 om. Doen! Was ik in den beginne wat aan het schutteren als ik werd gevraagd waarom ik of hoe ik op het idee kom om 2 horloges te dragen? (durven) Geniet ik nu van het effect dat dit dragen heeft op mij en mijn medemens. En deze zijn allen bijzonder.

Het is (mijn) kracht van de herhaling, wanneer je eenmaal iets mag van jezelf, durf je en doe je, de feedback geeft je dat je blijft doen. De reacties op mijn 2 horloges is een bloemlezing aan mooie momenten met mijn medemens. “Je weet wel wie ik bedoel, die vrouw met die 2 horloges” O Moniek! En zij die mij de vraag hebben gesteld herinneren zich dit nog?

Van mijn dochter kreeg ik een Jezushorloge, “het is er 1 mam, draag je die rechts!”

Dat durf ik, en doe ik.Bulova ブローバ レディース用 Two ステアリングスティール Diamonds Black DIal 腕時計【代引不可】【あす楽不可】
生活用品・インテリア・雑貨 LC液体カラーブリーチ詰替 720ml 【(15本×10ケース)合計150本セット】 30-241
【エントリー全品P10倍追加】★大感謝価格★【全自動玄米プロセッサー【玄米シェフ】HRG-122】★送料無料代引無料★★ポイント企画はバナーをチェック【smtb-td】10P03Dec16
ナイキ メンズ ランニング スポーツ Nike Air Zoom Structure 20 Running Shoe – Mens Black/White-University Red-Hyper
ラグ カーペット ラグマット ベルギー製モダンデザイン ウィルトン織ラグ 〔フォンテ〕 250x200cm 絨毯 高級【代引不可】
[送料無料]ペアリング マリッジリング 結婚指輪 ダイヤモンド ピンクゴールドk18 ミル打ち V字 2本セット18k 18金【楽ギフ_包装】0824カード分割【コンビニ受取対応商品】
【 サイドハンドル付3段 S-4-3-M-7-L 】 【 厨房器具 製菓道具 おしゃれ 飲食店 】
お仕立て付き 二部式着物 洗える着物 東レシルック 喪服 着物 単衣 袷(共八掛) 駒絽【二分式 簡単 帯 和装 簡単着付け 2分式 二部式 2部式 着物 nibusiki SEPARATE KIMO
GV-FE2301【ネットワーク魚眼カメラ】360°全方位撮影 200万画素【IPカメラ】
http://www.hobbywebtv.com