Pieterpad-partje, een voorbeschouwing door @paulfaas

Pieterpad-partje, een voorbeschouwing door @paulfaas

Op zondag 3 augustus gaat het paartje, paatje en dochter Faas weer een partje van het Pieterpad lopen. Ze worden ondersteund door Irma en Froukje, die ons wegbrengen naar Rolde om vervolgens zelf foto’s te gaan maken in de dierentuin van Emmen. De vlindertuin was zo te horen het hoofddoel en gewapend met een E-vliegenmepper in de ene hand en het fototoestel in de andere hand willen ze de vlinders een voor een vastleggen voor het nageslacht. Als ze alle vlinders vastleggen, is er geen nageslacht meer, maar daar komen ze dan zelf wel achter, hoop ik. Waarom een E-vliegenmepper, omdat men nu eenmaal geen E-vlindermepper kan kopen. Maar waarom zo’n mepper? Voor het geval de vlinders met z’n allen op de licht geparfumeerde bolletjes willen landen, zodat je geen foto’s meer kunt maken.
Nu wordt het een origineel partje van het Pieterpart en geen ietsiepietsiepadje, waar van het partje al iets was afgelopen. Nu wordt het Rolde – Schoonderloo, een stukkie van 18 km en als ik het allemaal goed gelezen hebt, door mooie natuurgebieden. Waarom loop je nu weer mee? Ik vond, ook al ben ik niet loops van karakter, het stukkie natuur zo mooi, dat ik er wel 18 km voorover heb om nogmaals door de natuur te lopen. We zullen het weer op film vastleggen, want dit wordt de langste afstand, die ik ga lopen.
De voorspelling is 25°C, zo nu en dan regen en motregen. We zullen het afwachten en laten ons hierdoor niet afschrikken. Dus de poncho, de wandelende tent, gaat weer mee en ik hoop hem weer niet te gebruiken. De naadloze sokken worden gewassen en de instapwandelschoenen, worden al vast klaar gezet. Mijn dochter haalt de geheugenchip uit de computer, zodat we ook de nodige foto’s kunnen laten zien. Onze starttijd zal ca 08:00 zijn. Ik kan niet wachten.