De Ja Vu

De Ja Vu

Mam, ik wil een zusje! Zijn 2 prachtige Main Coons geworden van Djenga’s Cattery.

Lil, vernoemd naar de stoere onderneemster in Cyote Ugly is in augustus ons huis binnen gewandeld. Op 16 juli ging ik met Froukje naar de cattery met de waarschuwing van manlief, doe geen rare dingen! Huh? Wie bracht ons ook alweer op het bestaan van de Main Coons? Froukje had op de website haar keus al gemaakt, Lil, de kleinste van het stel meiden, alle vernoemd naar de dames van Cyote Ugly. Lil kwam op schoot en de rare dingen gebeurden. Denk er nog even over na, werd een reservering en Lil was van Froukje. Nu was er ook net (heel toevallig) een nest geboren met 4 rode katers!  Bij het zien van die 1 daags oude rode frotjes zag ik het al voor me, een jeweetwel kater wandelend en wijs door ons huis. Gewaarschuwd door manlief, doe geen rare dingen, wees ik alvast mijn rode katertje aan want Sindy en Sjoerd zagen wel dat wij totally in love waren dus mochten wij (zonder enige verplichting) kiezen. Nu nog manlief overtuigen,       ‘s avonds heb ik gebeld, die Rooie is van mij.

Mister Percy Jackson is vorige week ons huis binnengewandeld, gebracht door Sindy en Sjoerd. Het is een feest die 2.

Het eerste bezoek aan de dierendokter heb ik ook meegemaakt daar komt mijn De ja Vu. Lil had last van traan ogen dus een bezoekje was nodig. Ik bel voor een afspraak met de dierendokters, mevrouw Faas wacht ik zoek u even op, met Tammie? O ja, Tammie ! Nu die leeft niet meer zeg ik ietwat lachend, hij heeft het prima gedaan op jullie antibiotica, toch is hij net voor het einde van de kuur van zijn stokje gevallen!

Op weg naar de dierendokter zie ik weer voor me hoe ik met Tammie in een golfballendoosje naar de dierendokters reed! Ons vliegende huisdier was in een pannetje heet water gevlogen, saté met friet leek hem ook wel wat.  Onder de koude kraan, koelen en in een golfballendoosje naar de dierendokter. Daar is Tammie zei de assistente toen ik de deur binnenwandelde en ik keek naar het golfballendoosje.

Snabbel, onze a-sielig kat, was al eens ingeruild en kreeg nog 1 kans bij ons van het asiel ergens in Amsterdam Noord. Het is haar 12 jaar gelukt, haar laatste jaar werd het weer een a-sielig oude kat niemand dorst de keus te maken, ik ging naar de dierendokter. Belde met manlief, ga je het echt doen? Belde met oudste dochterlief in Italië, “Mam nu niet ik heb het druk”! Stoer liet ik Snabbel inslapen, dokter Hans was heel begripvol. Hoe vertel ik het die peuter van me?

Ik kom terug met oogdruppels voor Lil en geef manlief de groeten van dokter Hans, die 2 hebben samen de meiden van MHCV gecoacht.  Weet je wat, zeg ik,  ga jij vrijdag met Lil op controle, vind dierendokter Hans leuk. Mmm, vrijdag nee is lastig, lukt me niet.

Vrijdag om half 3 komt Froukje uit school. “Hoe laat ga je naar dierendokter Hans mam met Lil?” Kwart over drie, ga je mee? Ze kijkt me aan, ze denkt na en zegt “Nee, mam ga jij maar dat is beter.” Waar heb ik dat nu vaker gehoord? Ik en Lil zijn bij dierendokter Hans, blieb blieb daar gaat mijn telefoon! Twee smsjes, manlief en dochterlief! De tekst is identiek, Hoe is het met Lil?

De ja Vu, dierendokter Hans is voor mij 😉