Hufterigheid

Hufterigheid

Een telefoontje gevolgd door de mail, Moniek wil je weer meedoen met de stelling?
Hufterigheid, als werken niet meer leuk is.
O, zeg ik en de stelling dondert mijn systeem in.
Hufterigheid, zie ik, doe ik, hoor ik, voel ik dat?

Goedemorgen bij de lift? Check, gezegd. Die is makkelijk want na 2 uur trein reizen ben ik toe aan een praatje bij de lift en in de lift. Gezellig vind ik dat, 23 etages hoog telt het pand dus sta je nooit alleen in de lift en heb je heel veel collega’s.  Wellicht denken mijn mede passagiers  ssssst nog even niet, babbel ik lekker door, het liefst maak ik mijn verhaal nog even af wachtend voor het oog zodat de liftdeuren niet dicht kunnen.
In de vergadering, een vinger naar mij, jij hebt dat nog niet geleverd, mijn vinger wijst naar  mijn andere collega, met een iets te fel jawel dat lijstje is daar. Pief, paf, poef, hand in de vorm van een pistool.
Wil je koffie, Moniek? Ik neem een slok van mijn koffie die ik net voor mijzelf heb gehaald, eh nee ik heb nog.
Goedemorgen, zegt mijn manager in het voorbij gaan, voor ik door heb dat het voor mij is, is hij alweer verdwenen.
Als werken niet meer leuk is? Slaat dan de hufterigheid toe of valt hij dan op. Ik kom er niet uit, wat is hufterigheid?

Wikipedia helpt mij op weg, lees maar, het is in 2002 door de media geïntroduceerd.  Het woordenboek geeft mij de bevestiging, hufterigheid is niet te vinden.
Ik hou het op huiveren, dus ik stel voor dat we op elkaar blijven letten en bij enige vorm van hufteren, elkaar een warme omhelzing geven, een knuffel danwel een vestje. Want iemand in de kou laten staan doen we niet, toch?

 

PS
Deze week las ik mezelf terug op de intranetsite, ik frons en denk dat is toch niet de tekst die ik heb verstuurd en waar ik een ‘prima stuk’ antwoord nog in mijn mailbox heb staan? Raar? Of?

Ik lees ook deze informatie:

Onderzoek

Er is sprake van een hufter wanneer de volgende twee vragen bevestigend worden beantwoord:

1. Voelt het `doelwit` zich na met de vermeende hufter te hebben gesproken getiranniseerd, vernederd, gedemotiveerd of gekleineerd door die persoon?

2. Richt de vermeende hufter zijn of haar pijlen eerder op mensen die minder macht hebben dan op mensen die machtiger zijn?

Diverse onderzoeken tonen aan dat de economische schade door hufters groot is. Zo wordt er geschat dat zo`n 25 procent van de slachtoffers van pesten ontslag neemt, in vergelijking met een gebruikelijk percentage van 5 procent. Het blijkt dat slachtoffers van pesterijen gemiddeld 20,5 dagen verzuimen, tegen 6,4 dagen voor niet-gepeste collega’s. Zo’n 44 procent van de personeelsfunctionarissen zegt dat zijn organisatie zich bezighoudt met het treffen van maatregelen voor het beheersen van onacceptabel gedrag tussen medewerkers.

Bron: managementnieuws.nl

Weet je wat, ik trek mijn vestje maar alvast aan, het wordt fris …. 😉